Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Grondbeginselen Klachten ADD + ADHD Allergie, hooikoorts Atlasblokkade Bekkenscheefstand Bloeddruk hoog en laa Burnout-syndroom Cluster hoofdpijn Depressie Doofheidsgevoel Doorbloedingsproblemen Hartritme-stoornissen Hoofd draaien pijnlijk Kaakklachten Koude handen en voeten Leerproblemen Maag- en darmproblemen Maagzuurbranden - reflux Migraine Nekklachten Obstipatie Oorsuizen - Tinnitus Rugklachten Schouderklachten Slaapproblemen Spierpijnen Tachycardie Tenniselleboog Vegetatieve zenuwstelsel Whiplash Natuurgeneeskunde Iriscopie Voetreflexologie Orthomoleculaire voedingsadviezen Tachyon-therapie Klank-therapie Massage Moxa Photonwave Kleurlichttherapie Blackmores celloids Allergietesten Biotensor Baunscheidtieren en schröpfen Spiertesten Oorkaarsen Folder Contact Privacyverklaring 

Baunscheidtieren en schröpfen

GUASHAGuasha is een schraaptechniek afkomstig uit Zuidoost-Azië en is al meer dan tweeduizend jaar oud. Guasha is bedoeld om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en bloed.Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast. Zowel preventief als curatief. Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huid gebracht.Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint men te schrapen met een speciale schraper. De schraper is meestal vervaardigd uit jade of hoorn. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen/toxines) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen”(Sha) in de huid variërend van dieprood tot paars.Aan de kleur van de Sha’s kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart.Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen binnen 3 tot 7 dagen. Guasha:• Bevordert de bloedsomloop• Ontgift en ontzuurt• Stimuleert het immuunsysteem• Neemt blokkades en pijn weg• Stimuleert de werking van organen• Regenereert en revitaliseert (life-extension)• Vermindert stress, vermoeidheid en burn-out• Brengt emoties opnieuw in evenwicht• Ontspant en bevordert helderheid van geest.

BAUNSCHEIDTIEREN - SCHRÖPFEN - GUASHA

Er wordt bij deze therapie gebruikt gemaakt van de “Headse zônes”. De “Headse zônes” zijn huidzônes, die corresponderen met inwendige organen.De relatie tussen bepaalde inwendige organen en bepaalde huidzônes werd rond 1900 al door Head ontdekt.Door prikkeling van de zônes worden bloed- en lymfestromen geactiveerd. Hierdoor treedt een verbeterde doorbloeding op. Gevolg: betere toevoer van voedingstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen.Baunscheidt-therapie verbetert het immuunsysteem door stimulatie van het afweersysteem.Deze methode is geschikt voor elke vorm van pijn zonder zwelling:Reuma, jicht, spit, ischias, fibromyalgie, spier- en gewrichtsklachten, menstruatie-pijnen, migraine, astma en bronchitis, maag- en darmklachten, leverproblemen en blaas- en nierproblemen.Voor het beste resultaat is het noodzakelijk om de huid na de behandeling 24 uur droog te houden (niet douchen). Door inspanning of sport kan de beginjeuk korte tijd terugkomen. Dit heeft een gunstig effect op de behandeling.

BaunscheidtierenDe Baunscheidt-therapie is ontwikkeld door Carl Baunscheidt (1809 – 1874). Baunscheidt leed aan jicht. Nadat hij door een insect was gestoken, constateerde hij een lichte verbetering van zijn klachten.Dit heeft hem aangezet tot de uitvinding van zijn Baunscheidt apparaat, die hij “levenswekker” noemde. Het apparaat laat telkens 33 niet-bloedende huidprikjes achter, lijkend op een insectenbeet.Later heeft men de naaldrol ontwikkeld.Daarnaast ontwikkelde hij een bepaalde olie, die hij op de behandelde plaatsen inwreef. Deze Baunscheidt-olie bevat onder meer croton, wat de doorbloeding en uitscheiding van de huid bevordert.De witte bloedcellen komen masaal in beweging om afvalstoffen, gifstoffen en bacteriën onschadelijk te maken.

Na het inwrijven van de Baunscheidt-olie wordt de huid rood en ontstaan quaddels (verdikkinkjes) en er treedt korte tijd jeuk op.Deze quaddels voeren niet alleen giftige stoffen uit het lichaam af, maar door de prikkeling van de huidzenuw volgt de overdracht op de receptoren van het ruggenmerg en verder naar het reflectorisch gekoppelde orgaan.Deze uitwendige huidprikkelbehandeling heeft een heel eenvoudig bedoeling: datgene wat de pijn veroorzaakt afvoeren via de huidporiën, door die te gebruiken als kleine uitgangen, waardoor de verschillende soorten afval kunnen worden geëlimineerd moet het lichaam ontgiften via de huid.

quaddels ----->

SCHRÖPFENSchröpfen - ook wel cupping of koppen zetten genoemd - is een oude natuurgeneeskundige methode.Men onderscheidt 2 methoden. Bloedig en onbloedig schröpfen. Er worden glazen bollen op de huid gezet. In die bollen zitten een dot watten die men aansteekt. Door de zuigkracht wordt een vacuüm gecreëerd. Hierdoor stroomt het bloed naar die plek toe. Er ontstaat plaatselijke hyperemie (verhoogd bloedgehalte).Door de huidprikkeling wordt de bloed- en lymfestroom geactiveerd, waardoor een betere doorbloeding ontstaat. Dit geeft een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen.Door op huidsegmenten (verbindingen tussen huid en orgaan) te schröpfen, kan de therapeut specifiek op organen werken, waardoor functie en doorbloeding gestimuleerd wordt.Het lichaam gebruikt het onderhuids bindweefsel als opslagplaats voor gifstoffen. Door schröpf behandelingen worden deze gifstoffen aangezogen en afgevoerd. Schröpfbehandelingen werken effectief bij klachten als tenniselleboog, frozen shoulder, doorbloedingsstoornissen in de armen en reumatische handen.Bloedig schröpfen wordt meestal gebruikt op hardnekkige spierverhardingen. Snel worden op de plaats van de spierverharding met een steriele bloedprikkertje 10 gaatjes in de huid geprikt.Meteen daarna wordt de schröpfkop erop gezet. De afvalstoffen die in de spierverharding zitten worden door de kleine gaatjes naar buiten gezogen als een dikke donkere bloedbrei.Als de bloeding gestopt is worden schröpfkop verwijderd en na twee dagen voelt de plek weer soepel aan.ATLASTHERAPIE.NL

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marie-José van der Linden - de RijkVenray