Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Grondbeginselen Klachten ADD + ADHD Allergie, hooikoorts Atlasblokkade Bekkenscheefstand Bloeddruk hoog en laa Burnout-syndroom Cluster hoofdpijn Depressie Doofheidsgevoel Doorbloedingsproblemen Hartritme-stoornissen Hoofd draaien pijnlijk Kaakklachten Koude handen en voeten Leerproblemen Maag- en darmproblemen Maagzuurbranden - reflux Migraine Nekklachten Obstipatie Oorsuizen - Tinnitus Rugklachten Schouderklachten Slaapproblemen Spierpijnen Tachycardie Tenniselleboog Vegetatieve zenuwstelsel Whiplash Natuurgeneeskunde Iriscopie Voetreflexologie Orthomoleculaire voedingsadviezen Tachyon-therapie Klank-therapie Massage Moxa Photonwave Kleurlichttherapie Blackmores celloids Allergietesten Biotensor Baunscheidtieren en schröpfen Spiertesten Oorkaarsen Folder Contact Privacyverklaring 

Grondbeginselen

De eerste wervel beïnvloedt de balans van het hele skelet en is direct verantwoordelijk voor een goede houding van het lichaam.

Alleen een lichaam met een ideale positie kan lang vrij blijven van klachten en zijn vitaliteit behouden.

Effecten van een verschoven atlas op het autonome zenuwstelsel:Een vernauwing van de doorgang tussen het wervelkanaal en het achterhoofdsgat zorgt ervoor dat het ruggenmerg minder plaats ter beschikking heeft. Hierdoor kunnen elektrochemische impulsen gestoord of geblokkeerd worden.Druk op de aderen en zenuwen die door het achterhoofdsgat lopen kunnen doorbloedingsstoornissen en/of zenuwbeperkingen veroorzaken.Het vrije stromen van de hersen-ruggenmergvloeistof kan verstoord worden.

Kan de atlas na de behandeling weer verschuiven?Als de atlas jarenlang in een verkeerde stand heeft gestaan en de nekspieren zijn enorm verkrampt, dan kan als de verkramping terugkomt, de atlas zich weer verplaatsen door de kracht van de spieren.Het kan echter ook gebeuren door:- een nieuwe whiplash of ander trauma- een tekort aan het mineraal magnesium waardoor spierverhardingen in de nek kunnen optreden- hypermobiele gewrichtsbanden die in de nek een verschuiving kunnnen veroorzaken.- constante eenzijdige nekspanningen b.v. door gevolg van stress

Zelfgenezen en regeneratie.Na de atlastherapie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam actief en later volgt regeneratie (genezing, herstel). Atlascorrectie is het begin van dit proces.Na verloop van tijd gaat het totale lichaam beter functioneren en klachten verminderen of verdwijnen. Alle cellen in het lichaam en de organen hebben tijd nodig om te regenereren.Ook het skelet en de spieren hebben tijd nodig om weer in balans te komen. De regeneratietijd is bij iedereen verschillend en is sterk afhankelijk van de lichamelijke en geestelijke conditie.Als wij bij de intake constateren dat de regeneratie op een laag pitje staat zullen wij u hierop attenderen. Een advies op maat kan u helpen dit regeneratieproces positief te beïnvloeden.Massages, voetreflexologie, voedingssupplementen, kruiden, tachyonbehandelingen en kleurlichttherapie zijn een greep uit de mogelijkheden die voorhanden zijn om het regeneratieproces te versnellen.

Wat is atlas-therapie? Een nieuwe methode met als doel, de positie van de eerste halswervel vast te stellen en deze eventueel te corrigeren.De ervaring heeft geleerd dat een verschoven atlas er toe kan leiden dat het gehele lichaam niet optimaal meer functioneert, wat een hele rij aan klachten kan veroorzaken.Als klachten na de behandeling verdwijnen, dan is dit het werk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam dat door de atlas-therapie geactiveerd is.

Als de wervelkolom recht staat, dan wordt het gewicht gelijkmatig over beide lichaamshelften verdeeld. Het hoofd rust, met zijn niet te onderschatten gewicht van 5-6 kilo op de atlas.Als de atlas verschoven is ligt de schedel niet meer loodrecht op de wervelkolom. In deze situatie verschuift het zwaartepunt van het lichaam en er ontstaat een onbalans van kop tot teen van de skeletspieren. Gevolg: disfuncties. Er ontstaat een statische houdingsafwijking, waarbij de ene lichaamshelft meer belast wordt dan de andere. Dat is ook de oorzaak waarom pijnen meestal eenzijdig optreden.

De gevolgen van een verschoven atlasZelfs als de schedel rust op een niet-horizontale atlas, moeten de ogen hun horizontale oriëntatie behouden.Als gevolg daarvan staan de ligamenten en spieren van het achterhoofds gebied voortdurend onder spanning om de onbalans te compenseren.Deze continue stress leidt tot een eenzijdige pijn met verkramping van de spieren, vooral als ze zwak en ongetraind zijn.Dit kan leiden tot pijn in de nek, spanningshoofdpijn, duizeligheid, stijve nek en pijnlijke beperkingen van het hoofd met draaien en kantelen.Een verschoven atlas kan leiden tot een kettingreactie asymmetrie van het hele skelet, zoals een verschil in schouderhoogte met schouderbladpijn, scoliose, bekkenscheefstand met een verhoogd risico op hernia, rugpijn, pijn in de heup, pijn in de knie en soms pijnlijke voeten.Een slechte houding en aanhoudende ontwikkeling van spierspasmen kunnen ontwrichtingen en pijn in andere wervels veroorzaken. Deze ontwrichtingen geven irritatie veroorzaakt door een constante druk op enkele zenuwwortels. De druk op bepaalde zenuwen geeft een speldenprikken gevoel en “slapende” armen, handen of benen.Tevens leidt deze druk op de zenuwen tot een verstoring van de bijbehorende organen.Dit kan een heel scala aan klachten creëren op de meest onverwachte plaatsen in het lichaam.Door constante stress ontstaat druk op verdikte en verharde spieren. De lymfevaten, slagaders en aders die lopen tussen deze spieren vernauwen.Dit leidt tot een verminderde doorbloeding en een ophoping van afvalproducten in het weefsel.Deze toestand leidt tot een vicieuze cirkel die de spieren meer en meer verhard.Bij normale hoofd- en rompbewegingen vinden voortdurende druk- en trekkrachten plaats op anatomische structuren (o.a. op bloedvaten, lymfevaten en zenuwen).Deze belastingen zijn momentopnamen en geven geen enkel probleem, het lichaam is hiervoor uitgerust. Bij een verschoven atlas zijn deze belastingen permanent aanwezig.Natuurlijk zijn er andere factoren die een symmetrische en rechte houding beïnvloeden, maar een verschoven atlas heeft een centrale betekenis.Uit ervaring is gebleken dat in veel gevallen alleen door correctie van de atlas het skelet een betere en natuurlijke houding krijgt.

IntroductieTer introductie kunt U het korte animatiefilmpje bekijken door op de afspeelknop te klikken.Het maakt duidelijk waar de atlas en de draaier zich bevinden, de vorm en functie ervan en de structuren rond de halswervels als spieren, banden, bloedvaten en zenuwen.

de atlas

de axis

Klik hier ------>

GRONDBEGINSELENATLASTHERAPIE.NL

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marie-José van der Linden - de RijkVenray