Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Grondbeginselen Klachten ADD + ADHD Allergie, hooikoorts Atlasblokkade Bekkenscheefstand Bloeddruk hoog en laa Burnout-syndroom Cluster hoofdpijn Depressie Doofheidsgevoel Doorbloedingsproblemen Hartritme-stoornissen Hoofd draaien pijnlijk Kaakklachten Koude handen en voeten Leerproblemen Maag- en darmproblemen Maagzuurbranden - reflux Migraine Nekklachten Obstipatie Oorsuizen - Tinnitus Rugklachten Schouderklachten Slaapproblemen Spierpijnen Tachycardie Tenniselleboog Vegetatieve zenuwstelsel Whiplash Natuurgeneeskunde Iriscopie Voetreflexologie Orthomoleculaire voedingsadviezen Tachyon-therapie Klank-therapie Massage Moxa Photonwave Kleurlichttherapie Blackmores celloids Allergietesten Biotensor Baunscheidtieren en schröpfen Spiertesten Oorkaarsen Folder Contact Privacyverklaring 

Klachten

KlachtenNegatieve effecten van een scheefstand van de atlas kunnen zich in het hele lichaam voordoen en problemen veroorzaken.Op deze pagina krijgt u uitleg over enkele veel voorkomende klachten die te behandelen zijn met Atlas-therapie. Via de links in de blauwe tabel komt u bij informatie over diverse andere klachten waarvoor Atlas-therapie eveneens een oplossing kan zijn.Atlastherapie is niet voor iedereen zo maar een quick-fix. Zoals het lang kan duren voor een ziekte zich openbaart, zo kan de weg terug ook lang duren. Maar na een atlascorrectie, voelt het alsof men de berg weer aan het beklimmen is, men is door het dal heen. Pijnen en kwalen zijn vaak niet direct verdwenen, maar men merkt dat men op de goede weg is. Het komt echter ook voor dat kwalen wèl direct verdwenen zijn, ècht als sneeuw voor de zon!

Bekijk het animatiefilmpje door op de afspeelknop te klikkenHet geeft visueel weer hoe een whiplash-trauma ontstaat.

Stress, te veel zorgen, nervositeit veroorzaken een hoge spierspanning in de nek waardoor spanningshoofdpijn ontstaat. De getroffen cliënten vertonen vaak een extreme verstijving van de schouder- en nekspieren.Als gevolg van de stijve nekspieren komt er druk op de zenuwuiteinden die het ruggenmerg verlaten. De zenuw die het vaakst getroffen wordt is de grote achterhoofdszenuw.Deze ontspringt uit het ruggenmerg tussen de atlas en de as? en loopt door verschillende achterhoofdspieren.Door de druk van de gespannen spieren wordt de zenuw geïrriteerd en er ontstaat spanningshoofdpijn.Door liggen en ontspannen nemen de klachten af, maar zodra men het hoofd opheft of belast keert de pijn direct terug. In dit geval spreekt men van een chronische spanningshoofdpijn.Regulier heeft men geen permanente oplossing alleen spierverslappers en pijnstillers. Deze werken tijdelijk en op de lange termijn kunnen ze schade toebrengen aan het lichaam

Hoofdpijn of migraineAls een dwarsuitsteeksel van een verschoven atlas druk uitoefent op de interne slagader (carotis interna) of op de vertebrale slagader, die beide door de atlas lopen, verhindert dat een goede bloedsomloop. De vertebrale slagader is verantwoordelijk voor de bloedtoevoer naar de kleine hersenen, de interne slagader voorziet de hersenschors van bloed.Verminderde in- en uitstroom van bloed kan druk geven op het hoofd, een bleek gezicht veroorzaken of “hameren” in het hoofd tot gevolg hebben.Door verminderde bloedcirculatie vermindert de zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor een tijdelijke verstoring van zenuwcellen kan ontstaan.Door atlas-therapie verbetert de doorbloeding en daarmee de zuurstofverzorging van de hersenen. Zodra de atlas recht staat treedt een betere bloedtoe- en - afvoer op waardoor ook het hart en bloedsomloop ontlast wordt. Dankzij een betere doorbloeding zien we vaak dat koude handen en voeten verdwijnen.Als de schouder- en nekspieren meer ontspannen zijn geeft dit verlichting bij spanningshoofdpijn.

WhiplashDoor een whiplash kan een atlas verschuiven of een reeds verschoven atlas kan door het trauma verergeren.Een whiplash ontstaat door een hevige voor- en achterwaartse beweging van het hoofd (b.v. bij een aanrijding, door sport of een val). Door een whiplash kan het leven volledig veranderen.Een klein werkje kan een zware last worden voor de nek en vaak kan men het werk niet meer doen als voorheen. Ook het sociale leven wordt er door beïnvloed. Bij een whiplash worden de banden en spieren van de halswervel verrekt.Bij ernstige gevallen kan een pees afscheuren of een wervelbreuk ontstaan.Chronische pijnen kunnen zich gaan ontwikkelen.

Klik hier ------>

Misselijk, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, plotseling onwel worden.In het gebied van de bovenste halswervelkolom bevinden zich de meeste sensoren van het lichamelijk evenwicht.Samen met de ogen, het binnenoor en het evenwichtsorgaan die perfect samen werken komt het evenwichtsgevoel tot stand.Evenwichtsstoornissen worden gekenmerkt door o.a.: duizeligheid, onvastheid, balans problemen, misselijkheid, braken en zweten. De mogelijke oorzaken van evenwichtsstoornissen zijn: • Lage of hoge bloeddruk • Stoornissen van de bloedsomloop in de hersenen • Migraine • Bloedarmoede (ijzer tekort) • Zeeziekte, wagenziekte • Ziekten van het binnenoor (vooral in combinatie met tinnitus) • Ziekten van de hersenen • Hypoglykemie (tekort aan glucose) • Bijwerkingen van medicijnenOpvallend is dat bijna alle oorzaken van problemen met evenwicht met de doorbloeding van het lichaam en vooral naar het hoofd te maken hebben.Een goede doorbloeding van de hersenen en de zintuigen kan alleen gewaarborgd zijn als het foramen jugulare (een groot gat in de schedelbasis waardoor de innerlijke slagader loopt) niet vernauwd is.Als door een verschoven atlas minder ruimte in het achterhoofdsgat is, zodat er druk komt op de slagader, kunnen evenwichtsklachten ontstaan.Door atlas-therapie kan snel en risicoloos hulp geboden worden. De doorbloeding verbetert en het evenwichtsorgaan kan weer naar behoren gaan functioneren.

Lumbago (spit, lendenpijn).Spit wordt meestal veroorzaakt door een plotselinge beweging van “koude” rugspieren die een bekkenscheefstand en gespannen spieren in het lendengebied veroorzaken. Hierdoor wordt een beschermingsmechanisme in werking gesteld dat de totale lendenwervelspieren direct verkrampt. Deze verkramping wordt door het lichaam veroorzaakt om overstrekking van spieren en banden te voorkomen en de zenuwen die uit het wervelkanaal uittreden te beschermen.Na een atlas-correctie kunnen bekkenscheefstand en andere foutieve standen (hyperlordose) duidelijk en blijvend verbeteren. De behandeling kan ook bij acute spit worden uitgevoerd. In dat geval is de behandeling dubbel heilzaam omdat een voorbereidende dieptemassage de pijnen direct verminderen kan.

Chronische vermoeidheid.De hersenen hebben, om hun complexe activiteiten dagelijks naar behoren uit te voeren, veel energie en grote hoeveelheden zuurstof nodig.De hersenen hebben 20-25 % van alle zuurstof nodig die het lichaam ter beschikking stelt.Als de aanvoerroutes voor energie en zuurstof constant onder druk staan o.a. door een verschoven atlas, ontstaat er energieverlies van de zenuwen. Als een zenuw beklemd is worden er minder zenuwimpulsen doorgegeven.De druk kan zover toenemen zodat een kortsluiting ontstaat. Als impulsen niet sterk genoeg zijn kunnen b.v. spieren minder goed samentrekken. Dagelijks worden er miljoenen zenuwimpulsen doorgegeven, maar als deze verstoord worden kost het enorm veel energie van het lichaam om toch naar behoren te functioneren.Het lichaam raakt uitgeput en een chronisch vermoeidheidssyndroom wordt een feit.Na correctie van de atlas ervaart men een toename van de lichamelijke en psychische energie.Verder wordt vaak een betere ademhaling en slaap geconstateerd en een snellere herstelfase. Ook kan men het hoofd veel gemakkelijker in allerlei richtingen bewegen.

Constante spierspanningen en rugklachtenSpierspanningen en rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben zoals slechte houding, weinig beweging, stress en mineralengebrek. Zolang het skelet niet de ideale lichaamshouding heeft zullen klachten steeds weer terugkomen. Atlas-correctie is geen oplossing voor stress, maar kan een blijvende goede lichaamshouding geven.Een vermindering van de spanning op de rugspieren wordt hierdoor bereikt.Stress kan altijd opnieuw weer een negatieve werking op het lichaam geven, ook na een altlas-correctie. Maar als de atlas scheef staat zijn de gevolgen van stress altijd erger.De schouder- en nekspieren hebben de taak om het hoofd statisch te stabiliseren en in balans te houden. Bevind het hoofd zich constant buiten de lichaams-as, omdat de atlas scheef staat, dan moeten de spieren harder werken en worden overbelast.Deze overbelasting van de spieren lijdt tot pijnlijke nek-, schouder- en rugspieren.In het begin éénzijdig, maar als het langer aanhoud bezorgt deze disbalans beiderzijds klachten.Regelmatige massages kunnen de klachten verminderen, maar als de oorzaak van de onbalans niet wordt aangepakt, blijven de klachten met regelmaat van de klok terugkomen. Met een speciaal apparaat worden de spieren direct ontspannen en de verschoven atlas komt weer op de juiste plaats te staan.

KLACHTEN

ATLAS-THERAPIE kan uitkomst bieden!ATLASTHERAPIE.NL

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marie-José van der Linden - de RijkVenray