Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Grondbeginselen Klachten ADD + ADHD Allergie, hooikoorts Atlasblokkade Bekkenscheefstand Bloeddruk hoog en laa Burnout-syndroom Cluster hoofdpijn Depressie Doofheidsgevoel Doorbloedingsproblemen Hartritme-stoornissen Hoofd draaien pijnlijk Kaakklachten Koude handen en voeten Leerproblemen Maag- en darmproblemen Maagzuurbranden - reflux Migraine Nekklachten Obstipatie Oorsuizen - Tinnitus Rugklachten Schouderklachten Slaapproblemen Spierpijnen Tachycardie Tenniselleboog Vegetatieve zenuwstelsel Whiplash Natuurgeneeskunde Iriscopie Voetreflexologie Orthomoleculaire voedingsadviezen Tachyon-therapie Klank-therapie Massage Moxa Photonwave Kleurlichttherapie Blackmores celloids Allergietesten Biotensor Baunscheidtieren en schröpfen Spiertesten Oorkaarsen Folder Contact Privacyverklaring 

Moxa

Moxa-energie-behandeling.Op de rug lopen de gouverneurmeridiaan en de blaasmeridiaan. Beide meridianen staan in verbinding met alle andere meridianen. Als men moe, futloos en geen energie heeft, dan stroomt onze energie niet goed door de meridianen.Een moxa-energie-behandeling kan wonderen doen.Met een moxastaaf gaat de therapeut 2 centimeter van de huid verwijderd heel langzaam omhoog over de gouverneurmeridiaan en omlaag over de blaasmeridiaan, beiderzijds. Weer omhoog over de gouverneurmeridiaan en omlaag de tweede baan van de blaasmeridiaan. Een vlinderpatroon. Dit vlinderpatroon maakt men twee keer.De therapeut voelt precies waar de blokkades zijn. Voor de cliënt voelt een blokkade extra warm aan, de therapeut heeft het gevoel alsof de moxastaaf naar de huid toe wordt gezogen.De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de klachten en vaak combineren we deze behandeling met tachyon, kleurlichttherapie of voetreflexologie.Myogylóse = spierverharding.Soms zijn spierverhardingen zo hardnekkig dat het niet lukt ze met massage weg te krijgen. Dan gebruiken we moxa op de zelfde manier zoals we een hielspoor behandelen.De warmte van de moxa dringt diep door in de myogelóse zodat de bloedvaten zich verwijden en de stofwisseling beter kan plaatsvinden.De praktijk beschikt over een moxalamp. Deze infrarood lamp geeft warmte af met dezelfde frequentie als moxa. De lamp kunnen we tijdens, voor of na een massage of voetreflex behandeling gebruiken om een bepaald gebied van extra warmte en energie te voorzien.

MOXA, MOXIBUSTION

Moxa is bijvoetkruid, ook wel bekend als Artemesia vulgaris of ai gij in het Chinees en heeft een lange geschiedenis van gebruik in de volksgeneeskunde in Aziatische landen.Moxatherapie brengt energie in de vorm van warmte in het lichaam.Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat.De Moxastaaf verwarmt de huid en de onderliggende weefsels met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

De toepassing van moxa is veelzijdig.

Hielspoor.Op plaatsen waar de bloedvoorziening minimaal is kan de warmte van moxa de kleine haarvaatjes verwijden zodat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen en ook de afvoer van afvalstoffen beter geschied.Bij een hielspoor is er sprake van een kalkafzetting rond de hak. Het lichaam moet deze stoffen in principe zelf oplossen en afvoeren. De achillespees loopt uit over de hak in een peesblad. Er zijn geen grote vaten aanwezig in het peesblad. De warmte van moxa helpt de doorbloeding van de haarvaatjes bevorderen zodat het voor het lichaam makkelijker wordt om de afvalstoffen te verwijderen.Men steekt de moxastaaf aan met een waxinelichtje en zorgt ervoor dat er een mooie ronde vuurkegel aanwezig is. Daarna houdt men de vuurkegel ongeveer 2 centimeter van de plaats waar de pijnlijke hielspoor zit.Als de warmte ter plekke verzadigd is voelt men een speldenprik. Men neemt de moxastaaf een paar seconden terug en herhaald de procedure nog 2 maal. De speldenprik voelt men sneller de tweede maal en nog sneller de derde keer.Twee maal daags de hielspoor behandelen geeft het snelste resultaat. Als men meerdere plaatsen tegelijkertijd wil behandelen moet men af toe het as van de staaf blazen zodat de warmte zijn werk kan doen. Men dooft de moxastaaf door hem in aluminiumfolie te wikkelen.Bij de volgende behandeling knipt u de as van de staaf zover dat u het kruid weer ziet, alvorens de moxastaaf aan te maken.

Hier klikken om de tekst te bewerken

LittekensDeze verstoren de energiestroom op de plaats waar ze aanwezig zijn en moxa kan deze verstoringen opheffen.ATLASTHERAPIE.NL

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marie-José van der Linden - de RijkVenray