Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Grondbeginselen Klachten ADD + ADHD Allergie, hooikoorts Atlasblokkade Bekkenscheefstand Bloeddruk hoog en laa Burnout-syndroom Cluster hoofdpijn Depressie Doofheidsgevoel Doorbloedingsproblemen Hartritme-stoornissen Hoofd draaien pijnlijk Kaakklachten Koude handen en voeten Leerproblemen Maag- en darmproblemen Maagzuurbranden - reflux Migraine Nekklachten Obstipatie Oorsuizen - Tinnitus Rugklachten Schouderklachten Slaapproblemen Spierpijnen Tachycardie Tenniselleboog Vegetatieve zenuwstelsel Whiplash Natuurgeneeskunde Iriscopie Voetreflexologie Orthomoleculaire voedingsadviezen Tachyon-therapie Klank-therapie Massage Moxa Photonwave Kleurlichttherapie Blackmores celloids Allergietesten Biotensor Baunscheidtieren en schröpfen Spiertesten Oorkaarsen Folder Contact Privacyverklaring 

Startpagina

Lees hier hoe migraine, whiplash, nekpijn, rugpijn en vele andere klachten kunnen worden behandeld door het corrigeren van de positie van de atlas

De behandeling activeert sterk het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Na de eerste behandeling merkt u direct verschil.Een afwijkende stand van de eerste halswervel, de atlas genaamd, kan de verborgen oorzaak zijn van vele klachten.Deze klachten kunnen behandeld worden met de Atlas-therapie.

Een storing in dit gebied kan een kettingreactie veroorzaken die het hele skelet, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel negatief beïnvloeden waardoor onbalans en disfunctie kunnen ontstaan. Deze disfunctie kan ernstige lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Het lichaam is dan niet meer in staat te functioneren zoals het zou moeten. De kwaliteit van het leven neemt sterk af zonder dat een organische oorzaak gevonden kan worden of gediagnostiseerd.Een behandeling van een verkeerd gepositioneerde atlaswervel is in de meeste gevallen zinvol en noodzakelijk, zodat onafhankelijk van de klachten, het een investering is voor de toekomst van een goede gezondheid.Atlas-therapie is ideaal voor de behandeling van migraine, hoofdpijn, duizeligheid, whiplash, rugpijn en nekklachten.

Voor wie is Atlas-therapie bestemd?Mensen die verantwoord omgaan met hun lichaam.Mensen die zelf ervaren hebben dat de reguliere gezondheidszorg alleen symptomen onderdrukt. Mensen die begrijpen dat het lichaam een complex systeem is en dat een verstoring op een centrale plek er toe kan leiden dat er daardoor op andere plaatsen in het lichaam nieuwe problemen kunnen ontstaan. Mensen die begrijpen dat een eenvoudige behandeling zeer complexe verstoringen kan oplossen, waardoor het lichaam weer de mogelijkheid krijgt om in balans te komen. Mensen die niet willen leven met klachten waarvoor schijnbaar geen oplossingen zijn. Mensen die niet zomaar aannemen dat de klachten tussen de oren zitten of door leeftijd zijn ontstaan.

Hoeveel patiënten horen van hun arts dat ze de oorzaak van hun klachten niet kunnen vinden en dat de klachten van psychosomatische oorsprong zijn? Wat de arts waarschijnlijk niet weet en u ook niet als niemand het u verteld: een verschoven atlas kan de oorzaak zijn van uw problemen.Chronische klachten na een whiplash en steeds terugkerende migraine kunnen verklaard worden na een atlas-correctie. Maar nog belangrijker is dat er een definitieve oplossing gevonden wordt waardoor het gebruik van medicatie, met alle bijwerkingen, gestopt kan worden.Atlastherapie is tegelijkertijd een optimale methode om de lichaamshouding te verbeteren en problemen zoals bekkenscheefstand, skoliose, lordose en kyphose te voorkomen.

Een geboortetrauma (zware bevalling, zuignap enz.) veroorzaakt bij vele mensen een scheefstand van de atlas en soms ook van de Axis (tweede wervel, de draaier). Een whiplash of val kan een scheefstand veroorzaken of verergeren.Vast staat dat scheefstand van de atlas voor veel klachten en ziekten verantwoordelijk kan zijn, ook psychische klachten.In de reguliere geneeskunde wordt een scheefstand van de atlas niet gezien als mogelijke oorzaak van klachten. Dit heeft als gevolg dat een scheefstand van de atlas niet gediagnostiseerd wordt.Op normale röntgenfoto’s is een scheefstand van de eerste wervel niet zichtbaar.Alleen een spiraal computertomografie die speciaal hiervoor is ingesteld kan een scheefstand van de wervel aantonen.Afgezien van een chirurgische ingreep bij een ernstige wervelluxatie heeft de reguliere geneeskunde geen behandeling voor een scheefstand van de atlas.Vaak is het mogelijk om in één enkele sessie de positie van de atlas permanent te herstellen.Atlas-therapie maakt gebruik van een geheel nieuw principe dat volledig onschadelijk is. Er worden geen chiropraktische manipulaties verricht.

De atlas speelt een zeer belangrijke rol voor de wervelkolom

Zitten uw klachten nu werkelijk tussen uw oren?

Negen feiten die u moet weten over scheefstand van de atlas

Waarom de atlas-correctie zo belangrijk is:De hersenen communiceren met het lichaam via het centrale zenuwstelsel, dat zich door het achterhoofdsgat door het hele lichaam verdeelt. De atlaswervel draagt het gewicht van het hele hoofd.De uitwisseling van communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam kan door een verschuiving van de atlas gestoord worden, zodat een neurologisch defect kan ontstaan.De anatomie van de halswervel is vergelijkbaar met precisie mechaniek.Een lichte verandering van de atlaspositie kan van invloed zijn op het skelet, de spieren, de bloedsomloop, het neurovegetatieve zenuwstelsel en tenslotte op het gehele lichaam.

ATLASTHERAPIE

Atlascorrectie - óók preventiefATLASTHERAPIE.NL

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Marie-José van der Linden - de RijkVenray